ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2025
ARTON.GR
No Result
View All Result
  • Kατηγορίες Άρθρων
    • Ανακοινώσεις
    • Δελτία τύπου
    • Κλαδικά θέματα
    • Φορολογικά – Νομικά
    • Διεθνής Ειδησεογραφία
    • Παρουσιάσεις επιχειρήσεων – προϊόντων
    • Σχολές
    • Δράσεις ΣΑΑΠΠ
    • Συνεντεύξεις
    • Αρθρογραφία
  • Αγγελίες
  • Προφίλ
  • Επικοινωνία
  • Kατηγορίες Άρθρων
    • Ανακοινώσεις
    • Δελτία τύπου
    • Κλαδικά θέματα
    • Φορολογικά – Νομικά
    • Διεθνής Ειδησεογραφία
    • Παρουσιάσεις επιχειρήσεων – προϊόντων
    • Σχολές
    • Δράσεις ΣΑΑΠΠ
    • Συνεντεύξεις
    • Αρθρογραφία
  • Αγγελίες
  • Προφίλ
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
arton
No Result
View All Result

Συνέντευξη κου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρoέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Arton.gr

29 Μαΐου 2025
in Συνεντεύξεις
Συνέντευξη κου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρoέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Arton.gr

Κύριε Χατζηθεοδοσίου, υπάρχουν δυνατότητες στήριξης του κλάδου Aρτοζαχαροπλαστικής από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών;

Ο κλάδος της αρτοζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους πιο ζωντανούς, παραδοσιακούς αλλά και εξελισσόμενους τομείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει τον κλάδο μέσα από:

▪️ Προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης για επαγγελματίες και νέους εργαζομένους

▪️ Εκδηλώσεις προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής γαστρονομίας

▪️ Συνεργασίες με επαγγελματικές ενώσεις

Και φυσικά, μέσω της υποστήριξης σε θεσμικά αιτήματα, νομοθετικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.  

Μία από τις μάχες που συνεχίζει να δίνει το Επιμελητήριο μας είναι αυτή απέναντι στις πολύ υψηλές τιμές ενέργειας, οι οποίες έχουν «απογειώσει» το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα θέμα που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο σας. Οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση και να σταματήσει η τόσο μεγάλη επιβάρυνση των επιχειρήσεων, ειδικά των ενεργοβόρων.  

Αγώνα δίνουμε και για την απονομή φορολογικής δικαιοσύνης ζητώντας βελτιώσεις στον φορολογικό νόμο.

Γενικότερα εκτιμώ ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των δράσεων και παρεμβάσεων του ΕΕΑ στοχεύει και στη στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου. Μία στήριξη που δεν είναι θεωρητική, αλλά πρακτική και συνεχής.


Τι πιστεύετε ότι λείπει από τον κλάδο της Αρτοζαχαροπλαστικής; Εκπαίδευση; Οργάνωση; Προβολή; μπορεί και εξωστρέφεια;

Η αλήθεια είναι ότι ο κλάδος διαθέτει ισχυρή παράδοση, τεχνική αρτιότητα και βαθιά σύνδεση με τον καταναλωτή, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε τρεις βασικούς άξονες: 

▪️ Εκπαίδευση & Δια βίου μάθηση: Η τεχνογνωσία εξελίσσεται. Χρειάζεται διαρκής επιμόρφωση σε τεχνικές, τεχνολογία, αλλά και επιχειρηματικότητα

▪️ Οργάνωση & Ψηφιακή αναβάθμιση: Από την τιμολόγηση και την εφοδιαστική αλυσίδα έως τη διαδικτυακή παρουσία, η αναβάθμιση είναι μονόδρομος

▪️ Εξωστρέφεια & Branding: Η ελληνική αρτοποιία και ζαχαροπλαστική μπορεί να γίνει πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό. Χρειάζεται προβολή, δικτύωση, συμμετοχή σε εκθέσεις και κοινές δράσεις


Αναπτύξτε μας το νέο πρόγραμμα “Αττική 2021 – 2027” και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον κλάδο.

Το πρόγραμμα “Αττική 2021 – 2027” είναι ένα εργαλείο υψηλής στρατηγικής σημασίας, ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Περιλαμβάνει:

▪️ Επιδοτήσεις για ψηφιακή και πράσινη αναβάθμιση

▪️ Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω κεφαλαίων κίνησης

▪️ Κατάρτιση εργαζομένων και επαγγελματιών σε σύγχρονες δεξιότητες

▪️ Δράσεις για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και της ενεργειακής αποδοτικότητας

Ο κλάδος της αρτοζαχαροπλαστικής μπορεί να επωφεληθεί ουσιαστικά, τόσο για την αναβάθμιση των υποδομών, όσο και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων του.


Τι μπορεί να προσφέρει ο επαγγελματίας αρτοζαχαροπλάστης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και ποιά τα οφέλη της συμμετοχής του;

Ο επαγγελματίας του κλάδου φέρνει τη φωνή της αγοράς, τις πραγματικές ανάγκες και τις προτάσεις από τη “μάχη της καθημερινότητας”. Το Επιμελητήριο βασίζεται σε τέτοιες συνεργασίες για να διαμορφώσει πολιτικές, να παρέμβει θεσμικά και να οργανώσει δράσεις με νόημα.

Επιπλέον, η συμμετοχή στο Επιμελητήριο επιτρέπει στον επαγγελματία:

▪️ Να δικτυωθεί

▪️ Να ενημερωθεί πρώτος για ευκαιρίες

▪️ Να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες ψηφιακής, νομικής και φορολογικής υποστήριξης

▪️ Να συμβάλει ενεργά στην κοινή φωνή του κλάδου


Ποιες οι προοπτικές συνεργασίας με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και τι βοήθεια έχει προσφέρει μέχρι στιγμής το Επαγγελματικό Επιμελητήριο;

Η συνεργασία μας με τη ΣΑΑΠΠ είναι διαρκής, ουσιαστική και βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Από τη στήριξη αιτημάτων σε κλαδικά θέματα, μέχρι τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και δράσεις εξωστρέφειας, το ΕΕΑ στέκεται διαχρονικά αρωγός της Συντεχνίας και των μελών της.

Οι προοπτικές είναι εξαιρετικά θετικές:

▪️ Προγραμματίζουμε κοινές πρωτοβουλίες για επαγγελματική κατάρτιση

▪️ Εξετάζουμε τη δυνατότητα προβολής προϊόντων του κλάδου μέσω δικτύων του Επιμελητηρίου

▪️ Υποστηρίζουμε θεσμικές διεκδικήσεις, όπως φορολογικά ή ενεργειακά ζητήματα


Οι στόχοι της δικής σας Προεδρίας και του προγράμματος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου γενικότερα;

Οι στόχοι μας είναι σαφείς και συνδέονται με τρεις βασικούς άξονες:

▪️ Ενίσχυση και στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, με παροχή εργαλείων, υπηρεσιών και θεσμικών διεκδικήσεων

▪️ Εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων, με ψηφιακές λύσεις, επιδοτούμενα προγράμματα και ενημέρωση για όλες τις ευκαιρίες

▪️ Εξωστρέφεια & προβολή της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό

Στόχος μας είναι ένα Επιμελητήριο ζωντανό, χρήσιμο και κοντά στον επαγγελματία, με ουσιαστική στήριξη προς τα μέλη του και συνεχή επαφή με τον παλμό της αγοράς. Και αυτό είναι κάτι που χτίζουμε καθημερινά, μαζί με όλους τους κλάδους — και φυσικά και με τους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες.


Σχετικά άρθρα

Sefco Zeelandia: Q&A με τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Juan Carlos Puente
Συνεντεύξεις

Sefco Zeelandia: Q&A με τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Juan Carlos Puente

6 Σεπτεμβρίου 2025
Συνέντευξη κου Στάθη Αντωνόπουλου: Τάσεις και προτάσεις για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του αρτοζαχαροπλαστείου
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη κου Στάθη Αντωνόπουλου: Τάσεις και προτάσεις για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του αρτοζαχαροπλαστείου

25 Αυγούστου 2025
Συνέντευξη κας Ισμήνης Παπακυρίλλου/ Διευθύνουσας Συμβούλου Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Arton.gr
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη κας Ισμήνης Παπακυρίλλου/ Διευθύνουσας Συμβούλου Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Arton.gr

22 Μαΐου 2025
  • Τάσεις
  • Comments
  • Tελευταία νέα
«Bakery 2030 by Χωριάτικη Ζύμη Academy»: Ένα Masterclass που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε την αρτοποιία!

«Bakery 2030 by Χωριάτικη Ζύμη Academy»: Ένα Masterclass που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε την αρτοποιία!

18 Δεκεμβρίου 2024
Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

3 Ιουλίου 2025
Η Χωριάτικη Ζυμη Α.Ε. λανσάρει τα νέα Καλοκαιρινά Cinnamon Rolls

Η Χωριάτικη Ζυμη Α.Ε. λανσάρει τα νέα Καλοκαιρινά Cinnamon Rolls

8 Ιουλίου 2025

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ιντερνετικής έκδοσης ARTON

25 Σεπτεμβρίου 2024

Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση ΣΑΑΠΠ

Ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠ Παναγιώτης Σαχινίδης, στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του ACTION 24

Ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠ Παναγιώτης Σαχινίδης, στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του ACTION 24

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Η ΣΑΑΠΠ εκφράζει τις ευχαριστίες προς τους χορηγούς της

Η Χωριάτικη Ζύμη προτείνει το Pizzoto: Το snack που κάνει τη διαφορά στο κατάστημά σας

Η Χωριάτικη Ζύμη προτείνει το Pizzoto: Το snack που κάνει τη διαφορά στο κατάστημά σας

13 Οκτωβρίου 2025
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας και προσφοράς

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών γιόρτασε 100 χρόνια ιστορίας και προσφοράς

13 Οκτωβρίου 2025
Η Μιχαήλ Αραμπατζής Α.Β.Ε.Ε. στην Anuga με νέα καινοτόμα προϊόντα

Η Μιχαήλ Αραμπατζής Α.Β.Ε.Ε. στην Anuga με νέα καινοτόμα προϊόντα

10 Οκτωβρίου 2025
Επιστολή Παναγιώτη Σαχινίδη προέδρου ΣΑΑΠΠ προς τον πρόεδρο της ΟΑΕ κ. Μούσιο: Παραιτηθείτε τώρα!

Επιστολή Παναγιώτη Σαχινίδη προέδρου ΣΑΑΠΠ προς τον πρόεδρο της ΟΑΕ κ. Μούσιο: Παραιτηθείτε τώρα!

9 Οκτωβρίου 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

«Bakery 2030 by Χωριάτικη Ζύμη Academy»: Ένα Masterclass που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε την αρτοποιία!

«Bakery 2030 by Χωριάτικη Ζύμη Academy»: Ένα Masterclass που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε την αρτοποιία!

18 Δεκεμβρίου 2024
Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

3 Ιουλίου 2025
Η Χωριάτικη Ζυμη Α.Ε. λανσάρει τα νέα Καλοκαιρινά Cinnamon Rolls

Η Χωριάτικη Ζυμη Α.Ε. λανσάρει τα νέα Καλοκαιρινά Cinnamon Rolls

8 Ιουλίου 2025

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ιντερνετικής έκδοσης ARTON

25 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Επιστολή Παναγιώτη Σαχινίδη προέδρου ΣΑΑΠΠ προς τον πρόεδρο της ΟΑΕ κ. Μούσιο: Παραιτηθείτε τώρα!

Επιστολή Παναγιώτη Σαχινίδη προέδρου ΣΑΑΠΠ προς τον πρόεδρο της ΟΑΕ κ. Μούσιο: Παραιτηθείτε τώρα!

9 Οκτωβρίου 2025
Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Επιστολή της ΣΑΑΠΠ προς τα Μέλη: «Φθηνό Ρεύμα για τα Αρτοποιεία»

7 Οκτωβρίου 2025
Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ: Κλείνουν οι Φούρνοι λόγω ενεργειακού κόστους

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ: Κλείνουν οι Φούρνοι λόγω ενεργειακού κόστους

26 Σεπτεμβρίου 2025
Συνέντευξη Παναγιώτη Σαχινίδη στην εφημερίδα Voice: «Tο ψωμί στον φούρνο της γειτονιάς παραμένει ποιοτικό και προσιτό»

Συνέντευξη Παναγιώτη Σαχινίδη στην εφημερίδα Voice: «Tο ψωμί στον φούρνο της γειτονιάς παραμένει ποιοτικό και προσιτό»

29 Σεπτεμβρίου 2025

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Facebook Youtube
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
συμπληρώστε το email και ολοκληρώστε την εγγραφή σας
Loading

© 2024 Arton – Σχεδιασμός – Ανάπτυξη ΑΤΟΥ.

No Result
View All Result
  • Kατηγορίες Άρθρων
    • Ανακοινώσεις
    • Δελτία τύπου
    • Κλαδικά θέματα
    • Φορολογικά – Νομικά
    • Διεθνής Ειδησεογραφία
    • Παρουσιάσεις επιχειρήσεων – προϊόντων
    • Σχολές
    • Δράσεις ΣΑΑΠΠ
    • Συνεντεύξεις
    • Αρθρογραφία
  • Αγγελίες
  • Προφίλ
  • Επικοινωνία

© 2024 arton.gr - Σχεδιασμός - Ανάπτυξη ΑΤΟΥ.