ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Κυριακή, Δεκεμβρίου 7, 2025
ARTON.GR
No Result
View All Result
  • Kατηγορίες Άρθρων
    • Ανακοινώσεις
    • Δελτία τύπου
    • Κλαδικά θέματα
    • Φορολογικά – Νομικά
    • Διεθνής Ειδησεογραφία
    • Παρουσιάσεις επιχειρήσεων – προϊόντων
    • Σχολές
    • Δράσεις ΣΑΑΠΠ
    • Συνεντεύξεις
    • Αρθρογραφία
  • Αγγελίες
  • Προφίλ
  • Επικοινωνία
  • Kατηγορίες Άρθρων
    • Ανακοινώσεις
    • Δελτία τύπου
    • Κλαδικά θέματα
    • Φορολογικά – Νομικά
    • Διεθνής Ειδησεογραφία
    • Παρουσιάσεις επιχειρήσεων – προϊόντων
    • Σχολές
    • Δράσεις ΣΑΑΠΠ
    • Συνεντεύξεις
    • Αρθρογραφία
  • Αγγελίες
  • Προφίλ
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
arton
No Result
View All Result

Sefco Zeelandia: Q&A με τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Juan Carlos Puente

6 Σεπτεμβρίου 2025
in Συνεντεύξεις
Sefco Zeelandia: Q&A με τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Juan Carlos Puente

Οι πρώτες ύλες, οι νέες διατροφικές τάσεις και η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση διαμορφώνουν σήμερα το μέλλον της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Σε μια σύντομη αλλά ουσιαστική Q&A στην Arton.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sefco Zeelandia, κ. Juan Carlos Puente, μιλά για τις καινοτομίες που οδηγούν τον κλάδο, την επανερμηνεία της παράδοσης, τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση των πρώτων υλών και όσα περιμένει πλέον η αγορά από τη Sefco Zeelandia.


κ. Puente Οδηγούν οι πρώτες ύλες την εξέλιξη του κλάδου;

Ναι, οι πρώτες ύλες αποτελούν το σημείο εκκίνησης κάθε καινοτομίας. Η ποιότητα, η προέλευση και οι λειτουργικές ιδιότητές τους καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση του κλάδου.

Ποιες είναι οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν και σε ποια είδη;

Θα κυριαρχήσουν τα πιο υγιεινά προϊόντα, με λιγότερη ζάχαρη και πρόσθετα, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και “καθαρή” ετικέτα. Αυτό αφορά τόσο την αρτοποιία όσο και τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική.

Παραδοσιακά προϊόντα ή προϊόντα εναρμονισμένα στις νέες διατροφικές τάσεις;

Και τα δύο. Η παράδοση έχει αξία, αλλά επανερμηνευμένη με υγιεινότερα συστατικά και σύγχρονες τεχνικές. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία μεταξύ αυθεντικότητας και εξέλιξης.

Η σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης στον κλάδο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής

Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας. Τεχνικές, πρώτες ύλες και απαιτήσεις καταναλωτών αλλάζουν διαρκώς. Η συνεχής μάθηση είναι το κλειδί για ουσιαστική καινοτομία.

Πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση και διαχείριση των α’ υλών

Ο έλεγχος θερμοκρασίας, υγρασίας και η εφαρμογή της αρχής FIFO είναι βασικά. Επιπλέον, απαιτείται κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και σωστή ιχνηλασιμότητα με ενημερωμένα αρχεία.

Τι περιμένει η αγορά από την SEFCO ZEELANDIA;

Η αγορά ζητά αξιόπιστες, βιώσιμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις νέες καταναλωτικές συνήθειες. Περιμένει επίσης τεχνική υποστήριξη, στοχευμένη καινοτομία και έναν συνεργάτη που να προβλέπει τις ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη κου Στάθη Αντωνόπουλου: Τάσεις και προτάσεις για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του αρτοζαχαροπλαστείου
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη κου Στάθη Αντωνόπουλου: Τάσεις και προτάσεις για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του αρτοζαχαροπλαστείου

25 Αυγούστου 2025
Συνέντευξη κου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρoέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Arton.gr
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη κου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρoέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Arton.gr

29 Μαΐου 2025
Συνέντευξη κας Ισμήνης Παπακυρίλλου/ Διευθύνουσας Συμβούλου Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Arton.gr
Συνεντεύξεις

Συνέντευξη κας Ισμήνης Παπακυρίλλου/ Διευθύνουσας Συμβούλου Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Arton.gr

22 Μαΐου 2025
  • Τάσεις
  • Comments
  • Tελευταία νέα
«Bakery 2030 by Χωριάτικη Ζύμη Academy»: Ένα Masterclass που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε την αρτοποιία!

«Bakery 2030 by Χωριάτικη Ζύμη Academy»: Ένα Masterclass που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε την αρτοποιία!

18 Δεκεμβρίου 2024
Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

3 Ιουλίου 2025
Η Χωριάτικη Ζυμη Α.Ε. λανσάρει τα νέα Καλοκαιρινά Cinnamon Rolls

Η Χωριάτικη Ζυμη Α.Ε. λανσάρει τα νέα Καλοκαιρινά Cinnamon Rolls

8 Ιουλίου 2025

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ιντερνετικής έκδοσης ARTON

25 Σεπτεμβρίου 2024

Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση ΣΑΑΠΠ

Ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠ Παναγιώτης Σαχινίδης, στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του ACTION 24

Ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠ Παναγιώτης Σαχινίδης, στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του ACTION 24

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Η ΣΑΑΠΠ εκφράζει τις ευχαριστίες προς τους χορηγούς της

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων στο πλευρό των Αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Το Β.Ε.Α. πέτυχε την παράταση για την εγγραφή και ανάρτηση δικαιολογητικών στην πλατφόρμα Open Business

Το Β.Ε.Α. πέτυχε την παράταση για την εγγραφή και ανάρτηση δικαιολογητικών στην πλατφόρμα Open Business

3 Δεκεμβρίου 2025
InstaCakes από την Χωριάτικη Ζύμη

InstaCakes από την Χωριάτικη Ζύμη

2 Δεκεμβρίου 2025
Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης ΣΑΑΠΠ

Επιστολή ΣΑΑΠΠ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης με θέμα: Ανάγκη παράτασης της προθεσμίας απογραφής στο “Openbusiness”

26 Νοεμβρίου 2025

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Sefco Zeelandia: Q&A με τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Juan Carlos Puente

Sefco Zeelandia: Q&A με τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Juan Carlos Puente

6 Σεπτεμβρίου 2025
Συνέντευξη κου Στάθη Αντωνόπουλου: Τάσεις και προτάσεις για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του αρτοζαχαροπλαστείου

Συνέντευξη κου Στάθη Αντωνόπουλου: Τάσεις και προτάσεις για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του αρτοζαχαροπλαστείου

25 Αυγούστου 2025
Συνέντευξη κου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρoέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Arton.gr

Συνέντευξη κου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρoέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Arton.gr

29 Μαΐου 2025
Συνέντευξη κας Ισμήνης Παπακυρίλλου/ Διευθύνουσας Συμβούλου Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Arton.gr

Συνέντευξη κας Ισμήνης Παπακυρίλλου/ Διευθύνουσας Συμβούλου Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Arton.gr

22 Μαΐου 2025

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Πωλείται επιχείρηση – Αρτοποιείο 

Ενοικιάζεται φούρνος/κατάστημα

1 Νοεμβρίου 2024
Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

Εξοικονόμηση ενέργειας σε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία: Πρακτικοί τρόποι για μείωση κόστους το 2025

3 Ιουλίου 2025
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Masterclass “The Art of Artisanal Baking” από τους Μύλους Λούλη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Masterclass “The Art of Artisanal Baking” από τους Μύλους Λούλη

9 Νοεμβρίου 2025
Συνέντευξη του νέου προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας κ. Κωνσταντίνου Δαμίγου στην Arton

Συνέντευξη του νέου προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας κ. Κωνσταντίνου Δαμίγου στην Arton

23 Ιανουαρίου 2025

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Facebook Youtube
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
συμπληρώστε το email και ολοκληρώστε την εγγραφή σας
Loading

© 2024 Arton – Σχεδιασμός – Ανάπτυξη ΑΤΟΥ.

No Result
View All Result
  • Kατηγορίες Άρθρων
    • Ανακοινώσεις
    • Δελτία τύπου
    • Κλαδικά θέματα
    • Φορολογικά – Νομικά
    • Διεθνής Ειδησεογραφία
    • Παρουσιάσεις επιχειρήσεων – προϊόντων
    • Σχολές
    • Δράσεις ΣΑΑΠΠ
    • Συνεντεύξεις
    • Αρθρογραφία
  • Αγγελίες
  • Προφίλ
  • Επικοινωνία

© 2024 arton.gr - Σχεδιασμός - Ανάπτυξη ΑΤΟΥ.