Στις 27 & 28 Μαΐου το Syropi Academy θα διεξάγει ένα Masterclass Σεμινάριο στην Αθήνα με θέμα Γλυκά Ανατολής.
Μιχάλης Μιχαήλ
Κόστος σεμιναρίου 310€ μαζί με το ΦΠΑ. Για Αρτοποιούς ειδική τιμή -20%.
Διεύθυνση: HotelBrain Academy 28ης Οκτωβρίου 123, Αθήνα 112 51
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Παντελής Κύφος 694 483 4313
Πρόγραμμα σεμιναρίου:
1. ΣΙΡΟΠΙΑ: Παρασκευή σιροπιών, Η ανάλυση των σακχάρων, Σωστός τρόπος βρασμού, Αποφυγή ανακρυστάλλωσης των σακχάρων.
2. ΦΥΛΛΑ: Η κατηγορίες των φύλλων, Ο τρόπος χρήσης τους στο παραγωγικό κομμάτι, Τρόποι ψησίματος του φύλλου για κάθε τύπου φούρνου ξεχωριστά, Αφαίρεση της υγρασίας από το φύλλο κατά την διάρκεια του ψησίματος, Ένταση ψησίματος των φύλλων για την καλύτερη καραμελοποίηση των σακχάρων της ζύμης.
3. ΛΙΠΑΡΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ: Κατηγορίες των λιπαρών μειγμάτων στην αγορά, Η διαφορές των λειπαρών μειγμάτων, Η απόδηση τους στις υψηλές θερμοκρασίες (Διατήρηση των αρωμάτων και γεύσεων), Τι θα έπρεπε να προσέξουμε όταν επιλέγουμε ένα λιπαρό μείγμα.
4. ΗΜΙΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Η σωστή αποθήκευση των ημιέτοιμων προϊόντων.
5. ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΜΕΙΓΜΑΤΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ: Μόνωση των ξηρών καρπών για την καλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και για την καλύτερη αποθήκευση τους, Γευστικά μείγματα για την ενίσχυση των γεύσεων.
ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ
1. ΦΥΛΛΟΤΟ (Με γέμιση καρύδας και σαν-φυστίκ).
2. ΑΣΤΕΡΙΑΣ (Με γέμιση αμυγδάλου
3. ΚΟΡΜΟΣ (Με γέμιση μείγμα καρυδιού).
4. ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΚΟΥΡΟΥ (Με μείγμα σαν-φυστίκ).
5. ΣΤΡΙΦΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ (Με πούδρα σαν-φυστίκ και σιμιγδαλόκρεμα).
6. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ (Με σαν-φυστίκ).
7. ΝΑΖΛΙ (Με γέμιση σαν-φυστίκ).
8. ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ (Με τηγανιτό κανταΐφι και σιμιγδαλόκρεμα).